Tápiómenti Lakodalmas

TÁPIÓMENTI LAKODALMAS

Hagyományunkhoz híven immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a TápióFeszt hagyományőrző és gasztronómiai-kulturális fesztivál, melynek az idei évben az egyik kiemelt programeleme egy nagyszabású, az egész Tápió-vidéket megmozgató szüreti felvonulás lesz.

A szervezők a fesztivál keretein belül egy új helyszínt, és eseményt álmodtak, hiszen hajdanán ezen a vidéken is szokás volt, hogy a házasulandók szüret után tartották az esküvőt, lakodalmat

A rendezvény jó alkalom lehet arra, hogy bemutatásra kerüljenek az igazi Tápiómenti Lakodalmas szokások.  Egy kis időutazás keretében az idelátogatók visszarepülnek a 60-as évek lakodalmaiba mindazért, hogy megismerjék a vidékre jellemző népviseletet, táncokat, népdalokat, zenei stílust, ételeket, italokat és mindazt, ami nem hiányozhatott az egész falut megmozgató eseményből.

A résztvevők előadás keretében részesei lehetnek a vendégvárásnak, majd megnézhetik, hogy hogyan öltöztetik a menyasszonyt. A lánykikérés követően a násznép együtt kíséri az ifjú párt a lakodalmas sátorhoz, hogy elfogyasszák az ilyenkor szokásos finom ételeket, italokat és, hogy aktívan részt vehessenek a mulatságban.

A mintegy 2 – 2,5 órás esemény gördülékeny menetéről profi vőfély gondoskodik, így mindenki tudni fogja, hogy mikor mi történik. A zenészek megállás nélkül fogják húzni a talpalávalót!

Kérjük, hogy senki ne felejtse otthon a táncos cipőjét, mert a táncosaink gondoskodni fognak arról, hogy mindenki táncra is perdüljön!

 

Tápiómenti lakodalmas


ElőadásIdőtartam
2018.09.08. - Szombat18:00 – 21:00
2018.09.09. - Vasárnap16:00 – 19:00
Parkolási lehetőség a lakodalmas rendezvényhez:
  • a sportcsarnok parkolójában,
  • a Hosszútó utcában,
  • vagy a város területén
(az utóbbi esetben a kisvonat Dózsa Gy. úti megállójában a rendezvény előtt felszállva a helyszínre visszük kedves vendégeinket)