LOVAS FELVONULÁS


Tisztelt Lovas Hagyományőrző Barátunk!

Nagykáta Város Önkormányzata és a KÁTA Alapítvány immár nyolcadik alakalommal szervezi meg a Tápió-vidék legnagyobb fesztiválját a TápióFesztet. Ez újra remek alkalom lesz arra, hogy megmutassuk, térségünk képes az összefogásra és együtt egy olyan nagyszabású rendezvényt hívunk életre, ami már most több nagy turisztikai régió érdeklődését is felkeltette, amire méltán büszkék lehetünk.

A Tápió-vidék városai, falvai mellett számos a térségünkkel szomszédságban található település elfogadta az invitálásunkat és aktívan részt vesz a fesztiválunkon emelve annak színvonalát, melyet ezúton is köszönünk!

Baráti meghívásunknak eleget téve érkeznek résztvevők a Jászságból, Felvidékről, Délvidékről, Erdélyből, hogy részt vehessenek ezen az eseményen.

Barátunk!

Arra kérünk téged, hogy segíts emelni a rendezvény színvonalát azzal, hogy a rendezvényünkön 2023 szeptember 09-én, szombaton - szépen feldíszített hintóddal, lovas fogatoddal, vagy hátas lovaddal lehetőleg népviseletbe öltözve - végighajtasz a szüreti felvonulásunk útvonalán - képviselve önmagadon túl a településedet és a Tápió-vidéket.

A rendezvényen természetesen jelen lesznek a média képviselői is. Ezért nem kis felelősség, hogy milyen képet festünk önmagunkról, a Tápió-vidékről, a településünkről. Az, hogy az ide érkező látogatók és turisztikai szakemberek milyen benyomással távoznak majd, az Tőled, Tőlünk is függ. Tegyünk meg mindent azért, hogy bizonyítsuk, hogy itt a Tápió-vidéken méltó módon őrizzük őseink hagyatékát, a kultúrát, a népszokásokat. Nyújtsunk felejthetetlen élményt önmagunknak és vendégeinknek!

A rendezvény fontos része lesz a Dózsa György úti a menettánc felvonulás, melyet több táncegyüttes részvételével mutatunk be, és a lovas szüreti felvonulás, melyen remélhetőleg Te is képviseled a településedet.

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk akkor a jelentkezz a nagykátai szervezőknél!

(Váczi Péter: 06/20/263 5028 Szabóné Inges Mária: 06/30/4621062)

Ebben az évben is egy szakmai zsűri választja ki a résztvevők közül a legszebb hintót, a legszebb lovas fogatot, illetve a legszebb „hátas párost”, melyet díjazunk is. A zsűri a fogatok díszítettsége mellet figyelembe veszi a hagyományőrző öltözetet, és az alkalomhoz illő viselkedést (magatartást) is.

A gyülekező helyszíne és a visszaérkezési pont a nagykátai Hosszútó utcai strand melletti parkoló.

Gyülekező délelőtt 8:30 órától, indulás 10:00- kor.

Kérjük, hogy érkezz időben, mert itt a regisztráció mellett már a fogatok előzsűrizése is megkezdődik.
Természetesen a felvonulás után egy tál ételre szeretettel várunk a Hosszútó utcai sátrunknál.
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a fesztivál valamennyi programjához.