LOVAS FELVONULÁS


Tisztelt Lovas Hagyományőrző Barátunk!

A Tápió-vidék városai, falvai mellett számos a térségünkkel szomszédságban található település elfogadta az invitálásunkat és aktívan részt vesz a fesztiválon emelve annak színvonalát.

Baráti meghívásunknak eleget téve érkeznek résztvevők a Felvidékről, Délvidékről, Erdélyből, hogy részt vehessenek ezen az eseményen.

Barátunk!

Arra kérünk téged, hogy segíts emelni a rendezvény színvonalát azzal, hogy a rendezvényünkön 2022. szeptember 10-én, szombaton - szépen feldíszített hintóddal, lovas fogatoddal, vagy hátas lovaddal lehetőleg népviseletbe öltözve - végighajtasz a szüreti felvonulásunk útvonalán - képviselve önmagadon túl a településedet és a Tápió-vidéket.

A rendezvényen természetesen jelen lesznek a média képviselői is. Ezért nem kis felelősség, hogy milyen képet festünk önmagunkról, a Tápió-vidékről, a településünkről. Az, hogy az ide érkező látogatók és turisztikai szakemberek milyen benyomással távoznak majd, az Tőled, Tőlünk is függ.

Tegyünk meg mindent azért, hogy bizonyítsuk, hogy itt a Tápió-vidéken méltó módon őrizzük őseink hagyatékát, a kultúrát, a népszokásokat.

A rendezvény fontos része lesz a Dózsa György úton a menettánc , melyet több táncegyüttes részvételével mutatunk be, s közvetlenül előttük érkezik meg ugyanide a lovas szüreti felvonulás, melyen remélhetőleg Te is képviseled a településedet.

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, kérlek a településed TápióFeszt összekötőjét, ennek hiányában az önkormányzatot, vagy közvetlenül a nagykátai szervezőket értesítsd a jelentkezésedről.

(Váczi Péter: 06/20/263 5028 Szabóné Inges Mária: 06/30/4621062)

Idén ismét egy szakmai zsűri választja ki a résztvevők közül a legszebb hintót, a legszebb lovas fogatot, illetve a legszebb „hátas párost”, melyet díjazunk is. A zsűri a fogatok díszítettsége mellet figyelembe veszi a hagyományőrző öltözetet, és az alkalomhoz illő viselkedést (magatartást) is.

A gyülekező helyszíne és a visszaérkezési pont a nagykátai Hosszútó utcai strand melletti parkoló.

Gyülekező délelőtt 8:30 órától, indulás 10:00- kor.

Kérjük, hogy érkezz időben, mert itt a regisztráció mellett már a fogatok előzsűrizése is megkezdődik.

Természetesen a felvonulás után egy tál ételre szeretettel várunk a Hosszútó utcai sátrunknál.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a TápióFeszt valamennyi programjához!