LOVAS FELVONULÁS


Tisztelt Lovas Hagyományőrző Barátunk!

Idén ismételten megrendezzük a Tápió-vidék legnagyobb fesztiválját a TápióFesztet. Ez a pár nap remek alkalom lesz arra, hogy ismét megmutassuk, hogy a térségünk képes az összefogásra, együtt egy olyan nagyszabású rendezvényt tudunk szervezni, ami már most több nagy turisztikai régió érdeklődését is felkeltette, amire méltán büszkék lehetünk.
A Tápió-vidék városai, falvai mellett számos a térségünkkel szomszédságban található település elfogadta az invitálásunkat és aktívan részt vesz a fesztiválon emelve annak színvonalát.
Baráti meghívásunknak eleget téve érkeznek résztvevők a Felvidékről, Délvidékről, Erdélyből, hogy részt vehessenek ezen a két napon.

Barátunk!

Arra kérünk téged, hogy segíts emelni a rendezvény színvonalát azzal, hogy a rendezvény első napján 2021. szeptember 11-én, szombaton - szépen feldíszített hintóddal, lovas fogatoddal, vagy hátas lovaddal lehetőleg népviseletbe öltözve - végighajtasz a szüreti felvonulásunk útvonalán - képviselve önmagadon túl a településedet és a Tápió-vidéket.
A rendezvényen természetesen jelen lesznek a média képviselői is. Ezért nem kis felelősség, hogy milyen képet festünk önmagunkról, a Tápió-vidékről, a településünkről. Az, hogy az ide érkező látogatók és turisztikai szakemberek milyen benyomással távoznak majd, az Tőled, Tőlünk is függ.
Tegyünk meg mindent azért, hogy bizonyítsuk, hogy itt a Tápió-vidéken méltó módon őrizzük őseink hagyatékát, a kultúrát, a népszokásokat.
Idén a fesztivál keretein belül rendezzük meg a Kátai Tánctalálkozót is.
Ennek egy fontos része lesz a Dózsa György úton a menettánc , melyet több táncegyüttes részvételével mutatunk be, s közvetlenül előttük érkezik meg ugyanide a lovas szüreti felvonulás, melyen remélhetőleg Te is képviseled a településedet.
Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, kérlek a településed TápióFeszt összekötőjét, ennek hiányában az önkormányzatot, vagy közvetlenül a nagykátai szervezőket értesítsd a jelentkezésedről.

Idén ismét egy szakmai zsűri kiválasztja a résztvevők közül

a legszebb fogatot
a legszebb hintót
a legszebb hátaslovas fiút és hölgyet

melyet díjazunk is.

A zsűri a fogatok díszítettsége mellet figyelembe veszi a hagyományőrző öltözetet, és az alkalomhoz illő viselkedést ( magatartást) is.

A gyülekező helyszíne és a visszaérkezési pont a nagykátai Hosszútó utcai strand melletti parkoló.
Gyülekező:
Regisztráció:
Indulás:

Kérjük, hogy érkezz időben, mert itt a regisztráció mellett már a fogatok előzsűrizése is megkezdődik.
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a feszt valamennyi programjához.


Szervezők:
Szabóné Inges Marika
Telefon:

Váczi Péter
Telefon: